open-navfaktor-logo
search
U prisustvu Borjane Krišto i Darijane Filipović
Čović u Orašju glasao na izborima za Evropski parlament
AUTOR: Faktor
09.06.2024. u 12:35
get url
text
FOTO: HDZ
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragan Čović glasao je u nedjelju ujutro na izborima za Evropski parlament u Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju, u prisustvu zamjenice predsjednika HDZ-a i predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto te dopredsjednice i zastupnice u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darijane Filipović. 
U izjavi za medije nakon glasanja, predsjednik HDZ-a je izrazio očekivanja da će danas žitelji Bosne i Hercegovine prepoznati značaj glasanja za Evropski parlament, saopćio je HDZ.
FOTO: HDZ
- Danas smo u prilici dati svoj glas za Europski parlament, a to je posebna privilegija za nas u Bosni i Hercegovini i drago mi je da taj čin vežemo za Orašje. Ovih dana smo bili u prilici biti ovdje u Orašju, i predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto i naša državna zastupnica Darijana Filipović, te zajedno s brojnim prijateljima smo se opredijelili i vrlo jasno definirali svoj put ka Evropskoj uniji.
Da nije bilo predsjedavajuće Vijeća ministara i puno onih koji su pomagali (premijeru Hrvatske, Andreju) Plenkoviću teško da bi mi danas otvarali pregovaračke procese i pripremili se za njih u Bosni i Hercegovini i zbog toga mislim da je ovo značajno za nas i da imamo svoj glas u Evropskom parlamentu. Vjerujem da će to prepoznati svi žitelji Bosne i Hercegovine - kazao je Čović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.