open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Da li će se nastavak sjednice Skupštine KS održati do izbora, na dnevom redu nekoliko zakona
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić prekinuo je 54. radnu sjednicu nakon usvajanja Zakona o visokom obrazovanju. Sjednica nije trajala dugo da bi to bio razlog prekidanja sjednice, a Okerić nije obrazložio zašto je prekinuo sjednicu, ali je najavio njen nastavak. 
13.09.2022. u 20:25
get url
text

Na dnevnom redu 54. radne sjednice nakon njenog prekida ostalo je nekoliko zakona koji bi trebali biti stavljeni zastupnicima na glasanje, a da li će se to dogoditi s obzirom na to da se bliže izbori, nije poznato.

Zastupnik u Skupštini KS Zvonko Marić smatra da se radi o kalkulisanju i manipulacijama.

- Meni je dosta nejasna ova situacija iako sam u ovom poslu već dugo vremena. Ove stvari su mi neobjašnjive. Kako misle osvajati glasove ljudi o kojima ne vode računa. I nije samo jedna sjednica prekinuta, već je prekinuta i 53. sjednica. Malo je poznato da ta sjednica nije završena i da je ostalo još tačaka koje nikada nisu razmatrane - kaže Marić za Faktor.

Ova sjednica je do sada imala dva nastavaka, a Marić smatra da do trećeg neće ni doći.

- Vjerujem da ova sjednica neće biti okončana do izbora. Sve je određeno predizbornim aktivnostima - smatra on.

Marić ističe da će na sljedećem sazivu ostati da razmatra ove tačke sa 54. sjednice, ali da nisu obavezni to učiniti.

- Na njima će ostati da rješavaju probleme, ali drugi će sigurno imati neku drugu viziju i vrlo vjerovatno je da se to neće nikad razmatrati - kaže Marić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.