open-navfaktor-logo
search
Vlada odlučila
Decembarski računi bit će umanjeni za 10 posto korisnicima centralnog grijanja Toplana Sarajevo
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj redovnoj sjednici donijela Odluku da decembarske račune korisnicima centralnog grijanja KJKP Toplane Sarajevo umanji za deset posto.
15.02.2024. u 17:03
get url
text

Ovakva odluka Vlade KS je proizišla nakon što je Ministarstvu komunalne, privrede, infrastrukture, prostornog uređenja i građenja KS dostavljena informacija od navedenog komunalnog preduzeća i Nezavisnog stručnog tijela da je tokom novembra 2023. godine potrošena manja količina gasa za zagrijavanje sistema centralnog grijanja od planirane.

- Vjerujemo da je ova Vladina odluka, koja je u konkretnom slučaju mala pomoć, ipak dokaz da Vlada KS stoji uz građane i prati sve što se dešava u našim kantonalnim preduzećima - kazao je resorni ministar Bojan Bošnjak ovim povodom, te dodao kako je glavni i osnovni interes Vlade i Ministarstva kvalitet i sigurnost usluge kada je isporuka energenata u pitanju.

Za realizaciju ove odluke Vlada KS je zadužila KJKP Toplane Sarajevo da od prvog narednog računa za korisnike realizira ovo umanjenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.