open-navfaktor-logo
search
Opći izbori
Delić osvojio više glasova od Forte, kako su kod birača prošli ostali ministri "Trojke"
Na Općim izborima koji su održani u nedjelju na kandidatskim listama su bili i aktuelni ministri i premijer Vlade Kantona Sarajevo.
04.10.2022. u 12:56
get url
text

Na osnovu dosadašnjih podataka Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, najviše glasova među članovima Vlade KS osvojio je ministar privrede Adnan Delić.

Delić, kandidat Naroda i pravde, bio je na listi za Federalni parlament, a osvojio je do sada 8.906 glasova. Za Parlament FBiH kandidovao se i ministar prostornog uređenja KS Enver Hadžiahmetović (NiP) koji je dobio 1.379 glasova.

Ministrica za nauku i osnovno obrazovanje Naida Hota-Muminović (NiP) na listi za Skupštinu KS osvojila je 3.736 glasova, dok je ministar sporta i kulture KS Samir Avdić (NiP) osvojio 1.818 glasova.

Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović (NiP) bio je na listi za Skupštinu KS i osvojio je do sada 2.770 glasova.

Kada je u pitanju SDP, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta za Skupštinu KS osvojio je 7.082, dok je ministar finansija KS Davor Čičić dobio 1.859 glasova (Skupština KS). Ministar zdravstva KS Haris Vranić, kandidat SDP-a za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, osvojio je 3.019 glasova.

Ministrica pravde KS Darja Softić-Kadenić (Naša stranka) osvojila 714 glasova za Skupštinu KS, dok je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je nosio listu za Skupštinu KS ispred Naše stranke do sada osvojio 7.926 glasova.

Broj glasova još nije konačan jer nisu obrađena sva biračka mjesta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.