open-navfaktor-logo
search
Ima pravo na posjete i pozive
Direktor KPZ-a Vojkovići: Novalić je za primjer, ni u najluđim snovima ne može doći do interneta
AUTOR: Am. S.
16.05.2024. u 08:17
get url
text
Fadil Novalić
Fadil Novalić
Kako se ovih dana u javnom prostoru učestalo vode rasprave na koji način bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić objavljuje postove na Facebooku, o ovome smo razgovarali sa Sinišom Perkovićem, direktorom KPZ-a Vojkovići.
Perković podsjeća kako su zatvorenicima omogućeni telefonski pozivi.
- Ne mogu cijeli dan razgovarati. Imaju 15 minuta dnevno sa određenim brojevima koji su im odobreni. On svaki dan ako hoće može da razgovara sa odobrenim brojevima – dodaje Perković.
Pitali smo koliko često se zatvorenici mogu sastajati sa porodicom i advokatima, odnosno koliko imaju odobrenih posjeta.
- Sa advokatima se često može sastajati, maltene uvijek. Svi zatvorenici imaju određene posjete na osnovu njihovog ponašanja u zatvoru. Neko ima posjetu češće, neko rjeđe, neko može imati otvorenu, neko ne može, neko sa staklom, neko bez stakla... Tako da generalno ne postoji pravilo.
Međutim, što se tiče konkretno Fadila Novalića, on je, kao zatvorenik, za primjer. Došao je tu da odsluži svoju kaznu, ne pravi nikakve probleme. Ponaša se u skladu s kućnim redom. Nemam šta da kažem – pojašnjava direktor KPZ-a Vojkovići.
Ističe kako Novalić, što se njega tiče, nije prekršio nikakva pravila.
- On ovdje ni u najluđim snovima ne može doći do interneta. Nema šansi nikakvih – kazao je Perković.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.