open-navfaktor-logo
search
Posjeta Mađarskoj
Dodik i Cvijanović danas sa Orbanom, Vučićem, Erdoganom i Alijevom
Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik i članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović danas će se sastati sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, a nakon toga i sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
20.08.2023. u 08:21
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik: Merkel nije mogla zaposliti Schmidta u Njemačkoj, pa ga poslala da nama zagorčava život

Također je predviđen i sastanak s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Dodik je najavio da će Orbana "upoznati sa aktuelnom političkom situacijom i načinu na koji Nijemci djeluju u BiH".

- Postavili su čovjeka koji nije imenovan i kojeg muslimani prihvataju kao nekog ko bi trebalo da bude "uže za zatezanje oko vrata Srbima"- rekao je, između ostalog.

On je jučer za RTRS izjavio i kako je "pozcija Republike Srpske ispravna i da se iz RS-a može čuti isključivo istina, a istina je da BiH nema viskog predstavnika jer nije imenovan u skladu sa potrebnim procedurama".

- Ako nema viskog predstavnika, nema ni OHR-a i ovo što sada gledamo je potpuna spekulacija, izmišljeno i nametnuto - kazao je Dodik.

Također je najvio da će s mađarskim premijerom razgovarati o nastavku programa podrške mađarske Vlade poljoprivrednicima u RS-u, kao i o mogućoj saradnji u oblastima energetike, drvne industrije, namjenske industrije i drugim važnim oblastima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.