open-navfaktor-logo
search
Nakon sastanka u OHR-u
Dodik o Bećiroviću: Šta je on to umislio? Stalno ga treba podsjećati da je on samo predstavnik muslimana
Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik, obrušio se večeras na svom Twitteru na člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića.
03.08.2023. u 20:39
get url
text

VEZANI TEKST - Bećirović sa Schmidtom: Ne smije se popuštati destruktivnoj politici, nema važnije teme od zaštite ustavnog poretka

- Denis Bećirović se stvarno sam o sebi zabavio. Šta je on to umislio? Da može da predstavlja sve u BiH? Bećirović stalno zaboravlja pa ga treba stalno podsjećati da je on predstavnik muslimana u Predsjedništvu BiH, da su ga oni birali i može da priča samo u njihovo ime.

Nije BiH samo muslimanska, nije nikad bila niti će ikad biti. Po Ustavu ona je sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Znači, Bećirović je samo jedna trećina Predsjedništva BiH i treba konačno da počne da se tako i ponaša - napisao je Dodik.

Dodik se oglasio nakon što je u medijima objavljeno da se Bećirović danas sastao sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Christianom Schmidtom.

Nakon sastanka iz Bećirovićevog kabineta je saopćeno da je razgovarano o američkim sankcijama zvaničnicima iz RS-a, te secesionističkoj politici koju vodi rukovodstvo RS-a na čelu sa Dodikom.

Bećirović je na sastanku poručio, kako je to saopćio njegov kabinet, da su američke sankcije opravdane i da je nužno zaustaviti udar na ustavni poredak Bosne i Hercegovine.

Napadnute su ključne institucije koje garantiraju mir i sigurnost, a to su visoki predstavnik i Ustavni sud BiH - rekao je Bećirović na sastanku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.