open-navfaktor-logo
search
Predsjednik bh. entiteta
Dodik odgovorio Amerikancima: Sada bi nam prijetili, neće moći, prije će nestati SAD nego RS
Dodik je kazao da je legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju koju će RS podnijeti u BiH i da je neće spriječiti američka ozlojeđenost i bijes
AUTOR: Faktor/Srpskainfo
24.05.2024. u 20:20
get url
text
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Prije će nestati SAD nego Republika Srpska, kazao je predsjednik ovog bosanskohercegovačkog entiteta, Milorad Dodik, komentirajući današnje saopćenje Ambasade SAD-a da "secesija ili razdruživanje RS ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH, nego kraj RS".
Dodik je kazao da je legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju koju će RS podnijeti u BiH i da je neće spriječiti američka ozlojeđenost i bijes, kako je naveo, isfrustriranog ambasadora Michaela Murphyja, prenosi Srpskainfo.
- Sasvim je legitimno da RS predlaže, a mi ćemo predložiti sporazum o mirnom razdruživanju. Oni izgleda kada bi se probudili i vidjeli bilo šta što dolazi iz RS mislili bi da se radi o secesiji - kazao je Dodik.
Amerikanci, kaže Dodik, samo plasiraju laži da bi skrenuli priču s debakla u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) i načina organizacije sjednice i zbog toga pribjegavaju prijetnjama.
- Nisu se udostojili da reaguju na očigledno kršenje Ustava kada je riječ o pokretanju inicijative u Generalnoj skupštini UN-a, a sada bi prijetili na inicijativu koju pokreće RS. Е, neće moći - rekao je Dodik.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.