open-navfaktor-logo
search
Gostovao na RTRS-u
Dodik poručio građanima: Nemoj jadikovati, ugasite automobile, vozite se gradskim prijevozom
Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine gostovao je sinoć u emisiji Telering na RTRS-u.
24.03.2022. u 10:11
get url
text

Sa voditeljem i urednikom Matom Đakovićem govorio je o aktuelnim političkim temama. Na početku razgovora rekao je da je sretan čovjek, a, između ostalog, pričao je i o cijenama goriva. Dodik je imao i savjet za građane.

- Slušajte, nisam ja valjda jedini koji ovdje ima oči. Ali ja vidim da je veća gužva, svi su u automobilima, niko nije zaustavio svoj automobil zato što je cijena povećana s 2,30 ili 2,40 na 3,05 ili 3,20 KM. Svi voze automobile i svi se zadnji toga odriču. Ako je to toliki udar, onda se prvo ugasi motor, je li tako? Pa se ne vozi onoliko koliko se vozilo. Danas ne možete da uđete ni u jedan naš grad i izađete i niko nije pokušao da to uradi – rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH istakao je da su Srbija i Hrvatska otpisale dio akciza, ali i da je i dalje gorivo jeftinije nego u Srbiji i Hrvatskoj ili je tu negdje.

- Izađite u ovaj grad (Banja Luka) i vidite ko se vozi gradskim prijevozom, ima li ih? Veoma malo, ima, ali nije to ta vrsta priče. Ja se sjećam kada sam išao u srednju školu, morao sam propustiti lokal, kako smo ih zvali, jer je bio prepun ljudi. Sada u oba smjera Banja Luke, četiri trake su prepune. Ja ne tvrdim da to ne treba, ali nemoj da jadikujete. Naša priča je da osiguramo dovoljno nafte i naftnih derivata, da se osigura pokret društva i to radimo – rekao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.