open-navfaktor-logo
search
Nakon reakcije Ambasade SAD-a
Dodik pozvao koalicione partnere da se izjasne ostaju li pri dogovoru iz Laktaša
Predsjednik RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik oglasio se nakon reakcije Ambasade SAD-a o tehničkim izmjenama Izbornog zakona koje su predložene na sastanku koalicionih partnera 18. januara u Laktašima.
24.01.2024. u 22:58
get url
text

VEZANI TEKST - Ambsada SAD-a kritikovala dogovor iz Laktaša: Puno priče o izborima, a malo o integritetu, ostavljen prostor za manipulacije

- Zaista ne znam s kojim pravom američka ambasada daje ocjene o integritetu izbornog procesa u BiH. Sve dok ne kažete da li postoji poslanički klub Michael Murphy s kojim treba da se dogovaramo o našim zakonima, miješanje u političke procese i dogovore unutar BiH je, u najmanju ruku, bezobrazno.

Današnjim saopćenjem šaljete nedvosmislenu poruku: "Mi hoćemo ovdje da se pitamo i odlučujemo. Nemaju šta predstavnici tri naroda da se dogovaraju, bit će kako mi kažemo. Izbori nisu prilika da Srbi, Bošnjaci i Hrvati izaberu predstavnike koji će raditi za njihove interese, već koji će nama služiti."

Teško mi je da se otmem utisku da Marfi neskriveno želi da u BiH dođe do nestabilnosti - naveo je Dodik. 

Dodao je da je "posebno interesantno da nam o integritetu izbornog procesa priča Michael Murphy koji je delegiran od strane administracije nakon čijeg izbora smo svjedočili najvećoj krizi u SAD, upadu u Kapitol i odsustvu primopredaje vlasti. Nažalost, svjedočili smo i ljudskim žrtvama".

- I sada kada je Amerika nadomak nove izborne krize, ekipa Majkla Marfija nama pokušava da drži pridike o integritetu izbornog procesa. Saberite se.

SNSD ostaje pri dogovoru postignutom 18. januara. Pozivamo sve ostale stranke koje su učestvovale u dogovoru da se izjasne o tome ostaju li pri njemu nakon nelegitimnog miješanja američke ambasade - napisao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.