open-navfaktor-logo
search
Budžet još čeka
Dodik rekao pa porekao: Ni traga od sjednice Predsjedništva BiH
Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prije dva dana je najavio da će Predsjedništvo BiH 14. aprila, dakle jučer, usvojiti budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu i uputiti ga Parlamentarnoj skupštini BiH.
15.04.2021. u 11:55
get url
text

No, sjednica Predsjedništva BiH nije održana, a nije ni zakazana.

I u Službi za odnose s javnošću Predsjedništva BiH kazali su da nema još nikakavih naznaka sjednice.

- Kada Dodik sazove sjednicu, sjednica će biti i održana – rekli su nam kratko iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

VEZANI TEKST - Jednoglasno utvrđen Nacrt budžeta: Osiguran novac za borbu protiv COVID-19

Pero Simić, Dodikov savjetnik za informisanje, nije nam znao odgovoriti šta se desilo sa "obećanom" sjednicom jer je, kako je kazao, u Beogradu.

Odgovore nismo mogli dobiti ni u Kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH s obzirom na to da je i Biljana Bokić, također savjetnica za medije, u Beogradu, dok njegovog šefa kabineta Danijela Dragičevića nije bilo u uredu.

No, kako su istakli u Predsjedništvu BiH, postoji procedura kako se saziva sjednica, a to zasigurno nije na press konferenciji.

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH je 25. februara jednoglasno usvojilo korigovani tekst budžeta BiH za ovu godinu, te ga uputilo Predsjedništvu BiH, koje je predlagač budžeta. Nacrt korigovanog budžeta za 2021. godinu u Predsjedništvu BiH "stoji" od 30. marta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.