open-navfaktor-logo
search
"Laž iz FBiH"
Dodik tek što je izašao iz bolnice: Ikona je na sigurnom; Banja Luka je srpski grad
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas u Banjoj Luci da je sporna ikona koja je poklonjena ministru inostranih poslova Rusije Sregreju Lavrovu, "na sigurnom".
05.01.2021. u 12:37
get url
text

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Dodik je istakao da su mediji iz FBIH napravili lažnu priču, te da Ukrajina nikada nije postavila pitanje njenog nestanka.

VEZANI TEKST - Dodik: Ovo je bilo mojih najtežih 25 dana

 - Radi se o porodičnoj ikoni. I dan danas organi Ukrajine je nisu tražili. Ambasador Ukrajine je rekao na bazi "medijskih izvještaja", dakle vaših laži. Ikona je tu. Lavrov je smatrao da treba da je vrati. Ona je tu. Nisam bio u prilici, pozvaću ljude koji su mi ikonu dali i javno ću im vratiti, a oni neka objašnjavaju. Ništa inkriminisano u tome nema - istakao je Dodik.

On je komentarisao i druga aktuelna politička dešavanja u BiH, te poručio da je RS protiv visokog predstavnika, bez obzira ko on bio.

- Što se nas tiče ne mora ni dolaziti i nije dobrodošao - rekao je Dodik.

Komentarišući određene izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića, o dolasku nove američke administracije i "nestanku entiteta", Dodik je kazao da će "prije nestati BiH"

- Prije će nestati BiH i ostaće RS i biti država. RS ima pravo na svoje posotojanje, ona je volja naroda koji ovdje živi. Prije će se Bosna raspasti nego što će se ukinuti RS. Idemo da proslavimo naš praznik 9. januar. Proslavljamo slobodu. Ne želim ništa loše nijednom muslimanu ni Izetbegoviću, niti želim da komentarišem njihove ambicije. Ali neka se kane već jednom te priče. Nema šta da traži u Banjoj Luci niti ja imam šta da tražim u Sarajevu, tamo više nema mog naroda, kao što je njihov narod minimalan ovdje - rekao je Dodik.

Dodao je i da je "lažna priča da Banja Luka pripada svima".

- Banja Luka pripada onima koji žive ovdje, a ovdje žive Srbi. Ovo je srpski grad - kazao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.