open-navfaktor-logo
search
Nije zadovoljan
Dodik: Žrijebanje unaprijed smišljena prevara, naš delegat se neće povući iz Doma naroda
AUTOR: RTRS
01.07.2024. u 12:29
get url
text
Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik kazao je da je žrijebanje za petog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine "unaprijed smišljena prevara, s ciljem da mandat dobije PDP, a izgubi Republika Srpska".
 - Riječ je o najeklatantnijem degradiranju NSRS-a jer je po Ustavu BiH jedino Narodna skupština ta koja bira delegata u Dom naroda, i niko drugi - poručio je Dodik.
Dodao je da "ako je bilo nešto nepravilno, postupak je morao biti vraćen u Narodnu skupštinu, a ne da neko otima RS-u izabrane delegate".
- Moram da kažem da se naš delegat u Domu naroda neće povući jer su to garantovana prava Republike Srpske - kazao je Dodik.
Potvrdio je i da "niko iz SNSD-a neće prisustvovati današnjoj farsi".
- Ta farsa ima za cilj jedno. Da se RS-u otme njen izabrani delegat koji je izabran u skladu s Ustavom. Svi delegati koji su izabrani neće se povući i nikakva Centralna izborna komisija im ne može oduzeti mandate koje su dobili u skladu sa Ustavom i zakonom - zaključio je Dodik, prenosi RTRS.
Podsjetimo, u Centralnoj izbornoj komisiji danas je održan žrijeb za petog delegata u Domu naroda PSBiH iz RS. U bubnju su bile dvije liste - PDP-ova i SNSD-ova, a peti delegat će biti opozicioni Nenad Vuković.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.