open-navfaktor-logo
search
Nije bolest sve...
Dodikov RTRS ne prepoznaje kategoriju "čovjek": Zbog svog Čovića blati Komšića
Režimske RTRS i agencija Srna koje su pod punom kontrolom člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, čak i u danima kada cijeli svijet se sa pijetetom i ogromnom sramotom što nisu, a mogli su spriječiti, prisjeća genocida u Srebrenici, koristi priliku da oblati člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.
09.07.2020. u 17:49
get url
text

Komšić, jedan od tri šefa države, će u organizaciji Islamskog kulturnog centra Bošnjaka u Berlinu govoriti na skupu posvećenom obilježavanju godišnjice genocida koji se održava u Crkvi sjećanja. Na skupu će govoriti i njemački zvaničnici.

RTRS prenosi agencijsku vijest SRNA-e, u kojoj se Komšić naziva "prvim u Bošnjaka", jer bi prema njihovom sudu na skupu trebao govoriti predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Kada čitate ovu vijest, imate osjećaj da niste na stranici RTRS-a već nekog od portala koje kontroliše "jedini legitimni i pravi Hrvat“ lider HDZBiH Dragan Čović.

- Komšićevo prisustvo ovom skupu izazvalo je niz komentara sa jedinstevnim pitanjem - da li je to Željko Komšić "prvi kod Bošnjaka", dok je izostavljen Šefik Džaferović.

To je samo potvrdilo ranija mišljenja mnogih da Bošnjaci imaju dva člana Predsjedništva BiH, čijim su glasovima i došli na te funkcije, iako se Komšić i dalje predstavlja kao hrvatski član Predsjedništva BiH, dok Hrvati kao konstitutivni narod nemaju svog legitimnog predstavnika u Predsjedništvu BiH – navodi se u SRNA-inoj vijesti koju prenosi RTRS.

Kako sad protumačiti to i što će princ Charles i premijer Velike Britanije Boris Johnson govoriti na online komemoraciji posvećenoj 25. godišnjici genocida u Srebrenici. Jesu li i oni Bošnjaci?

Ili Holokaust? Zar samo Jevreji obilježavaju i sjećaju se nacističkih žrtava? 

Nije bolest sve što boli, rekao bi narod. Sramno ponašanje javnog servisa i novinske agencije, koji čak ne prepoznaju da postoji kategorija koja se zove "čovjek“, pa tek onda političar i državnik.

Ali šta očekivati od onih koji jedinu vojnu legalnu i legitimnu silu na tlu Bosne i Hercegovine ( 1992- 1995) i danas nazivaju tzv. Armijom RBiH? Od onih koji će 11. jula dok cijeli svijet bude se sjećao žrtava genocida u Srebrenici puštati muziku i dernečiti.

Možda tekst, kako je pokojni Paddy Ashdown bio također prvi u Bošnjaka jer je njegova porodica tražila od reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića da na komemoraciji pročita ajete iz Kur'ana.  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.