open-navfaktor-logo
search
Foča i Ribnik
Dodikove pristalice blokirale ceste, novi skupovi podrške na međuentitetskoj liniji
U Foči i Ribniku održani su večeras skupovi podrške predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika RS-a Milošu Lukiću, protiv kojih je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podigno optužnicu zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika u BiH, a Sud Bosne i Hercegovine ju je potvrdio.
15.09.2023. u 18:26
get url
text
Skup podrške u Foči
Skup podrške u Foči

RTRS navodi da se skup podrške održava se u Filipovićima kod Foče na međuentitetskoj liniji, a skup u Ribniku održava se također na međuentitetskoj liniji u mjestu Velečevo.

VEZANI TEKST - Pivić: EUFOR ima mandat da reagira, odluka da ne poduzmu ništa na međuentitetskoj liniji u petak nije bila dobra

Mediji javljaju da su ceste blokirane, dok N1 navodi da se okupila manja grupa građana, pristalica SNSD-a, a kako organizatori kažu, zbog kiše koja ne prestaje padati.

U Ribniku je među okupljenim i sam Lukić, kao i Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, stranke koju vodi Dodik. U Foči je među okupljenim Staša Košarac (SNSD), ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Na transparetnu kojeg nose okupljeni piše "granica postoji", aludirajući da je administrativna entitetska linija zapravo granica.

Pristalice SNSD-a okupljene u Ribniku nose trobojke, zastavu RS-a, i zastave s natpisom 9. januar, što je dan koji je Ustavni sud BiH više puta proglasio neustavnim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.