open-navfaktor-logo
search
Sve je nelegalno
Dragojević-Stojić: Višković pokušava građane napraviti ludima, analizu nije radila ovlaštena laboratorija
Zašto premijer Radovan Višković ne kaže javnosti koja je laboratorija radila analizu kisika koji se koristi u bolnicama u Republici Srpskoj i zbog čega ova analiza nije urađena u laboratoriji koja je nadležna za taj posao, pita Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS-a.
30.09.2021. u 11:41
get url
text

Ona je poručila da je sve što je Višković radio u vezi s analizom čije podatke je jutros iznio potpuno nelegalno.

Ističe da prema Pravilniku Agencije za lijekove BiH, koji je usaglašen sa evropskim direktivama za lijekove, samo ovlaštena laboratorija može raditi ovakvu vrstu kontrole i da je po zakonu za to nadležna Kontrolna laboratorija Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

- Od Viškovića očekujemo odgovor da li je analizu o kojoj on govori radila laboratorija koja je ovlaštena za analizu lijekova - navodi Dragojević-Stojić.

Komentarišući Viškovićeve navode o čistoći kisika, ona je kazala da je poenta u nečistoći.

- Kisik kao onečišćenje može da sadrži ugljen monoksid i ugljen dioksid i postavlja se pitanje da li je provjeravan sadržaj istog, pogotovo zbog toga kada se zna koliko štetno udisanje ugljen monoksida može biti - poručila je Dragojević-Stojić.

Ona je kazala da Višković pokušava obmanuti javnost i podsjetila da su i iz preduzeća TGT Tehnogas i sami priznali da je kisik koji su isporučivali bolnicama u Republici Srpskoj industrijski.

Dragojević-Stojić je Viškoviću poručila da prestane zamajavati javnost i da građane ne pokušava praviti ludima, saopćio je SDS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.