open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Dunović: Dodikov fašizam će biti poražen, DF je građanska partija
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da se u lažnim građanskim partijama u Federaciji BiH krije opasan nacionalistički muslimanski puls.
30.06.2022. u 15:27
get url
text

- Nacionalizmom muslimanske partije plaše i birače, a i predstavnike međunarodne zajednice, kreirajući privid da u Federaciji postoje partije ljevice, neopterećene nacionalizom – rekao je Dodik Srni.

Prema njegovim riječima, upravo u lažnim građanskim partijama krije se opasan nacionalistički muslimanski puls, što su, kako je naveo, u praksi dokazivali i članovi SDP i DF Željka Komšića, do partija koje se danas predstavljaju ljevicom.

VEZANI TEKST - Dodikova neselektivna paljba: Sve stranke iz FBiH su na istom muslimanskom kursu

Na Dodiku izjavu reagirao je potpredsjednik Demokratske fronte Milan Dunović.

- Milorad Dodik napisa svašta, ali činjenica je da DF jeste građanska stranka. Nacionalizam nama, za razliku od njega, nije blizak. Mi nastavljamo borbu za građansku državu, a fašizam svake vrste će uskoro biti poražen - poručio je Dunović.

- Za Dodika smo ja, i slični meni, odavno već "nelegitimni", redovno smo i lažna građanska stranka. No, dostigli smo u njegovim očima i novi nivo: obilježeni smo opasnim nacionalističkim, muslimanskim pulsom. Njegov bijes i nesuvislost zaključivanja, potvrđuje ispravnost našeg puta - zaključio je Dunović, saopćio je DF.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.