open-navfaktor-logo
search
Prvorazredno pitanje
Džaferović pozvao Tužilaštvo BiH da ne bude u funkciji rušenja OSA-e
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović kazao je danas da je hapšenje direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića u svakoj državi prvorazredno državno pitanje, o čemu bi svi oni koji u tome učestvuju morali ozbiljno voditi računa.
14.07.2021. u 16:11
get url
text

- Poštujući princip nezavisnosti pravosuđa i ne ulazeći u činjenice i razloge zbog kojih je direktor OSA-e priveden, ne mogu se oteti utisku da se već duži vremenski period radi na diskreditaciji te agencije i smjeni njenog direktora - izjavio je Džaferović za Fenu.

Smatra da se drugačije ne može tumačiti nekoliko krivičnih postupaka koje je u proteklim mjesecima pokrenulo Tužilaštvo BiH i od kojih su neki već završeni oslobađajućim presudama.

- Nikako se ne smije smetnuti s uma da su udari na direktora OSA-e od raznih političkih krugova krenuli nakon uspješnih akcija OSA-e u zaštiti interesa države Bosne i Hercegovine - stava je Džaferović.

Pozvao je Tužilaštvo BiH da vodi računa o svojim postupcima i da ne bude u funkciji onih čiji je cilj rušenje Obavještajno-sigurnosne agencije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.