open-navfaktor-logo
search
Susret u Sarajevu
Edin Vranj nakon izlaska iz pritvora u Srbiji razgovarao sa Bakirom Izetbegovićem
Večerašnjoj Akademiji u Narodnom pozorištu povodom obilježavanja 18. godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića prisustvovao je i Edin Vranj.
19.10.2021. u 22:49
get url
text

Nakon održanog programa Vranj je razgovarao sa Bakirom Izetbegovićem, liderom Stranke demokratske akcije i predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Vranj je bivši visoki službenik Federalne uprave policije (FUP), a uhapšen je 12. septembra u popodnevnim satima prilikom prelaska granice između Bosne i Hercegovine i Srbije Rudo - Uvac.

Tada je saopćeno iz srbijanskih institucija "da se tereti da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao isljednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske".

VEZANI TEKST - Edin Vranj pušten iz pritvora

Njegovo hapšenje podiglo je veliku buru u javnosti.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv osumnjičenog Vranja, zbog navodnog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika u Goraždu.

Optužnica je uslijedila vrlo brzo, mjesec nakon njegovog iznenadnog hapšenja. Zatraženo je da se njegov predmet ustupi Tužilaštvu BiH te je pušten iz pritvora u Srbiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.