open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Edina Ljubuškić: Pećanac iznosi neistine i prijavljuje svakoga od koga ima strah
Povodom teksta Smijenjen Nermin Pećanac: Tužit ćemo Vladu KS, nagradili su one koji su počinili kriminal, a koji je objavljen jučer na Faktoru, reagirala je Edina Ljubuškić.
20.06.2020. u 09:17
get url
text

Pećanac je jučer, između ostalog kazao: "Nije ovdje stvar smjene u prvom planu, već činjenica da su na pozicije imenovanu oni ljudi protiv kojih su podnesene krivične prijave zbog kriminala i korupcije. Sada su smijenjeni svi oni koji su prijavili nezakonitosti i zbog toga su kažnjeni", te je kao primjer spomenuo imenovanje Edine Ljubuškić, Mahira Lokvančića i Muhameda Bekte, kazavši kako su "svi prijavljeni zbog kriminala i korupcije."

VEZANI TEKST - Smijenjen Nermin Pećanac: Tužit ćemo Vladu KS, nagradili su one koji su počinili kriminal

Ljubuškić je u svom reagiranju navela kako je "dovoditi njeno ime i prezime u kontekst kriminala pogano i prljavo do te mjere da čovjek ostane bez riječi".

- Ja, Edina Ljubuškić, niti po jednoj insinuaciji o kriminalu niti sam osuđena, niti je protiv mene podignuta optužnica, niti sam ikada davala bilo kakve izjave u svojstvu osumnjičene. Žao mi je što vaš portal objavljuje informacije bez da čuje i drugu stranu priče. Da li je to možda zato što sam žena i "slabiji" spol ne znam, ali znam jedno da gospodin Pećanac iznosi neistine i prijavljuje svakoga od koga ima strah. Strah njega i njegovih prvih saradnika od istine, koja nije na njegovoj strani, je toliki da se zapitam da li sam ja ipak "jači" spol - navela je Ljubuškić.

Ističe kako je Pećanac želi dovesti u kontekst kriminala, "a da nikada nisam prekoračila prag suda ili davala izjavu bilo kome u svojstvu osumnjičene". 

- Moje imenovanje nema veze sa kriminalom osim u dijelu da sam upravo ja prijavila kriminal i za to sam degradirana na poslu i dislocirana u Ilijaš. O tome postoje prekršajni nalozi Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i o tome se šuti, a gospodin Pećanac to zna jer nijednu kaznu nije platio. Stoga, tražim da ovaj demat objavite jer nanosite mi štetu objavljivanjem tvrdnji i dovodite me u kontekst koje nema veze sa realnošću, a istina će pobjediti jer pravda je dostižna i o njoj sam govorila u FUP-u i Odjelu za privredni kriminal policije KS kao svjedok upravo onoga za šta će odgovarati oni koji noćima ne spavaju - navela je, između ostalog, Ljubuškić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.