open-navfaktor-logo
search
Centar "Safet Zajko"
Efendić sa Đokovićem, Bregovićem, Petevom: "Jedino inspekcije danas nije bilo"
Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić postavio je fotografije na Facebooku uz zanimljiv komentar i opasku. 
06.05.2021. u 18:27
get url
text

- Centar "Safet Zajko" gradili smo da bude "svjetski". Danas je bilo posebno zanimljivo i veselo. Već nekoliko dana prvak svijeta u tenisu Novak Đoković trenira u Centru Safet Zajko. Pored njega, stari/novi predsjednik bokserskog kluba Željezničar i proslavljeni muzičar Goran Bregović u društvu sa predsjednikom Bokserskog saveza BiH Enesom Peštekom obišao je centar za borilačke sportove. Pridružili su se redatelj Dino Mustafić, bokserska legenda Almedin Fetahović. Tu je danas bio i selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivaylo Petev zajedno sa djevojkama iz ženskog fudbalskog kluba SFK Sarajevo, olimpijac u bacanju kugle Kemal Mešić, mladi teniseri teniskog kluba GEM i mnogi drugi. Jedino inspekcije danas nije bilo - napisao je on. 

Podsjećamo, prije samo desetak dana Kantonalna inspekcija zatvorila je Centar "Safet Zajko" uz tvrdnju da u njemu ne može boraviti više od 20 osoba u jednom trenutku.

VEZANI TEKST - Šoping centri puni, a Inspekcija zatvorila Centar "Safet Zajko" zbog više od 20 posjetilaca

Kako je na svom Facebook profilu tada objavio Efendić,uposlenici JP "Lokom", koje upravlja i održava park, nisu uspjeli objasniti inspektorima da je park javni otvoreni prostor od 11 hektara gdje ima sasvim dovoljno prostora za fizičku distancu i da je za stanovnike ove općine Centar "Safet Zajko" isto što i Vilsonovo šetalište za Novo Sarajevo ili Ferhadija za Stari Grad.

- Izvinjavamo se svim građanima koji su zbog ovakvog ponasanja inspekcije dozivjeli neugodnosti i morali napustiti prostor parka zbog nakaradnog tumačenja epidemioloških mjera. Ukoliko u narednom periodu inspekcija ne promijeni stav o ovom pitanju, park će se u potpunosti otvoriti kao i svaki drugi javni prostor, pa neka inspekcija spriječi njegovu devastaciju, čisti smeće koje se tu nakupi i spriječi da park postane nelegalna deponija poput prostora sa druge strane rijeke Miljacke gdje se na prostoru nekadašnje firme "Zora" nekontrolisano odlaže smeće zato što Kantonalna inspekcija ne radi svoj posao - poručio je tada Efendić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.