open-navfaktor-logo
search
Samo "legitimni" Hrvati
Elzina Pirić, drugi dio: Objasnila da je koalicija oko Bećirovića protiv Komšića, a u interesu HDZ-a
Nakon što je izjavila kako podrška Denisu Bećiroviću za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koalicija 11 stranaka, zapravo nije ideja Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine već Mirsada Kukića, predsjednica Pokreta demokratske akcije (PDA) Elzina Pirić otkrila je kako ovaj blok radi i u interesu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i njenog predsjednika Dragana Čovića.
22.08.2022. u 17:00
get url
text

VEZANI TEKST - Pirić objasnila: Podrška Bećiroviću, koalicija 11 stranaka, je ideja Mirsada Kukića, ne SDP-ova

Usput je grubo izvrijeđala člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

- Moramo priznati, mi Bošnjaci smo izabrali Željka Komšića. Nismo smjeli to uraditi. Željko Komšić samo zna lajati na televiziji, ništa više. Je li otišao u Beograd i zaprijetio Vučiću ( predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću op. a. )? Nije. Je li otišau Zagreb? Nije – započela je Pirić i dodala:

- On ne može ni u Ljubuški otići. Nama ne trebaju takvi lideri. Nama trebaju lideri poput Denisa Bećirovića koji će sjesti u prostoriju i razgovarati sa predstavnikom  i Banje Luke i Mostara i dogovarati se.

Dakle, Pirić potpisuje Čovićeve izjave kako Komšić nije "legitiman" član Predsjedništva BiH, te indirektno navodi kako bi u Predsjedništvu BiH trebao sjediti predsjednik "legitimnih" Hrvata, što će reći HDZ-a.

- Ne ovi Hrvati koji žive ovdje s nama, nego grupacija ljudi koja je oštećena izborom Željka Komšića - precizirala je Pirić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.