open-navfaktor-logo
search
Demant
Firma OKI d.o.o.: Neistinite tvrdnje Elmedina Konakovića
Firma OKI d.o.o. uputila je saopćenje u kojem demantuje tvrdnje predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića izrečene na današnjoj pres konferenciji.
11.04.2021. u 18:05
get url
text

Saopćenje objavljujemo u cijelosti.

- OKI d.o.o. Sarajevo odbacuje neistine koje je na današnjoj novinskoj konferenciji iznio predsjednik političke stranke Narod i pravda Elmedin Konaković. Navodi koje je iznio ne odgovaraju pravnim i proceduralnim činjenicima, a dnevno-politički kontekst u koji postavlja našu kompaniju je krajnje zlonamjeran.

VEZANI TEKST - Konaković govorio o naselju Tibra, optužio firmu Oki i SDA da stoje iza tog "rugla"

Nije tačno da je OKI d.o.o. Sarajevo 2002. godine kupio cijelo zemljište na kojemu je izgrađen stambeni kompleks Tibra na Stupu, kako to navodi Elmedin Konaković.

OKI d.o.o. je 2006. godine kupio manji dio te zemlje od privatnih vlasnika o čemu svjedoči ugovor ovjeren kod Općinskog suda u Sarajevu 17.11.2006. godine pod brojem 065-0-OV-060-000-10126. Od ukupne površine na kojoj je kompanija Tibra izgradila stambeni kompleks, zemljište koje je bilo u vlasništvu OKI d.o.o. predstavlja tek jedan mali dio, oko tri posto. Stoga, izrečeno predstavlja grubo poigravanje sa činjenicama.

Nadalje,  OKI d.o.o. ni na koji način nije sudjelovao u bilo kakvoj vrsti pripreme za gradnju, nije učestvovao u traženju građevinske dozvole, nije sudjelovao u izmjenama ili dopunama regulacionog plana, arhitektonskim rješenjima, visini spratnosti te svim ostalim insinuacijama koje su inputirane na novinskoj konferenciji Elmedina Konakovića.

Dakle, OKI d.o.o. nije tražio građevinsku dozvolu i to zemljište je ponudio na tržištu za koji je interes pokazala kompanija Tibra sa kojom je OKI d.o.o. zaključio Ugovor o kupoprodaji 01.02.2011.godine pod brojem OPU-IP 150/2011.

Svi procesi sticanja zemljišta i prodaje zemljišta su provedeni strogo unutar zakonskih propisa o čemu naša kompanija ima urednu dokumentaciju - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.