open-navfaktor-logo
search
Samo kvalitet
Firma pogrešno iscrtala liniju na cesti, Gradska uprava naredila da ponove radove
Nakon iscrtavanja horizontalne signalizacije iz Gradske uprave Visoko reagirali su jer je uočeno da linija na saobraćajnici nije u skladu sa tehničkim propisima, te su naredili da se posao ponovi.
15.09.2021. u 20:34
get url
text

- Nakon izvršenog nadzora od strane koordinatora Grada Visoko iz Službe za Lokalni ekonomski razvoj na novoizgrađenoj dionici puta kroz Ozrakoviće uočeno je da horizontalna signalizacija nije urađena u skladu s tehničkim propisima, te je odmah naloženo da se ista uradi ponovno, a što će biti i urađeno u narednim danima, nakon što se hladna plastika, koja se i koristi za horizontalno označavanje stvrdne, kako bi se mogla ručno ukloniti – navode iz Gradske uprave Visoko.

Ističu kako od svih izvođača radova zahtijevaju kvalitetnno izvođenje radova.

- Svi oni koji ne budu radili u skladu s pravilima morati će izvršiti ponovne radove o svom trošku, a što će biti slučaj i na ovom projektu – kazali su.

Ranije su iz Gradske uprave naložili izvođaču radova za koje je utvrđeno da nisu urađeni kvalitetno da "ponovo sve digne i sanira i tako riješimo ispucali asfalt".

- Prilikom dizanja asfalta vidljivo je bilo da prvi put posao nije urađen kvalitetno, jer je podloga bila jako loša – kazali su tada iz Grada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.