open-navfaktor-logo
search
Ko je ovdje lud
Fortina Vlada jedina koja je poslala jazz na "pauzu", sad žele uvjeriti javnost da je to učinio neko drugi
Jazz se vratio u Sarajevo, vijest je koja je ovih dana odjeknula u medijima i na društvenim mrežama. Naša stranka ponosno najavljuje i da se "ovih dana okupljaju muzički profesionalci iz Bosne i Hercegovine i regiona, Turske, Španije, Irana i Kube"...  
03.06.2022. u 16:45
get url
text

VEZANI TEKST - Nije dugme, ali je "otpao": Kako je sa spiska TZ-a nestala firma Konakovićevog kuma?

I lijepo bi bilo nastaviti u ovom tonu, najaviti muzičke virtuoze iz svih krajeva svijeta koji će doći u našu zemlju, da novonastala situacija nije smiješna. A ovako glasi - oni koji su stopirali Jazz Fest Sarajevo, u godini kada je trebao proslaviti jubilarnu - 25 godinu postojanja, sada podržavaju direkciju tog festivala u organizaciji muzičke konferencije Beyond the Europe Sarajevo 2022.

I kao vraćaju festival, vraćaju jazz muziku bh. prijestolnici, naravno, pokušavajući to da predstave kao da je neko drugi "protjerao" jazz, a ne oni - aktuelna sarajevska vlast!?

VEZANI TEKST - Konaković o Jazz Festu: Nismo vam mi neko ko pod pritiskom u javnosti donosi odluke

Da podsjetimo, prošle godine, direkcija Jazz Festivala, poslala je saopćenje medijima u kojem su obrazložili zašto su morali otkazati ovu značajnu manifestaciju:

- Novo ministarstvo kulture u Vladi Edina Forte (NS) i aktuelni ministar Samir Avdić (NiP) nisu uzeli u razmatranje prijavu Jazz Festa Sarajevo na javni poziv ministarstva za podršku projektima iz oblasti kulture za ovu godinu.

Razočarani tadašnjom situacijom i odnosom vlasti, koja je još uvijek aktuelna, najavili su da "u narednoj godini (2022. op. a.), u slučaju da Samir Avdić (NiP) bude ministar za vrijeme objavljivanja javnog poziva za 2022. godinu, Jazz Fest Sarajevo neće aplicirati na taj poziv".

VEZANI TEKST - Fortin turbo preporod Sarajeva: Nema novca za Jazz Fest, stigli su trubači

Prošla godina, ljudi se mijenjaju, a mijenjaju se i mišljenja... Povratak jazza najavljuje i Fortina Vlada i stranka, i sve je "super" po onoj "mir, mir, mir, niko nije kriv", i ništa se nije dogodilo, računajući valjda da patimo od kolektivnog zaborava.

Na Twitter nalogu Naše stranke osvanuo je i plakat "Fortina Vlada s ovakvim festivalima vraća Sarajevo na značajnu muzičku scenu!"

Ista ona vlada zbog koje je Jazz Festival prošle godine prvi put u historiji postojanja otišao na "pauzu"?!

Ko je ovdje lud?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.