open-navfaktor-logo
search
Slučaj "Dženan Memić"
Glavni federalni tužilac se sastao s Murizom Memićem i Ifetom Feragetom
Glavni federalni tužilac Munib Halilović sastao se danas u prostorijama Federalnog tužilaštva FBiH sa Murizom Memićem, ocem smrtno stradalog Dženana Memića, i njegovim punomoćnikom advokatom Ifetom Feragetom.
29.09.2021. u 16:04
get url
text

Tema sastanka bila je rad na predmetu o istrazi smrti Dženana Memića, te utvrđivanju eventualne odgovornosti pojedinih osoba koje su ranije radile na ovom predmetu - saopćeno je iz Federalnog tužilaštva FBiH.

U saopćenju se navodi da je Federalno tužilaštvo FBiH zauzelo stav da Tužilaštvo BiH treba preuzeti predmet i istražiti način stradanja Dženana Memića, s obzirom na to da je već zasnovalo nadležnost u predmetu protiv većeg broja prijavljenih ili već optuženih osoba za koruptivne radnje u istrazi o stradanju Dženana Memića.

Federalno tužilaštvo FBiH smatra da se odluka protiv većeg broja prijavljenih osoba, među kojima su i tužioci, treba donijeti u što kraćem roku, imajući u vidu Odluku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća iz 2019. godine, prema kojoj se sve prijave, u kojima se spominju nosioci pravosudnih funkcija, imaju smatrati prioritetom u radu – navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.