open-navfaktor-logo
search
Slijede izbori
Glavni odbor SDS-a izabrao vršioce dužnosti članova Predsjedništva stranke
Na sjednici Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS), koja je danas održana u Banjoj Luci izabrani su vršioci dužnosti članova Predsjedništva SDS-a, koji će tu funkciju obavljati do završetka redovnih unutarstranačkih izbora koji predstoje.
26.11.2022. u 19:14
get url
text
Miličević i rukovodstvo SDS-a

Pored Milana Miličevića, kao vršioca dužnosti predsjednika SDS-a, to tijelo će činiti Vukota Govedarica, LJubiša Petrović, Đorđe Milićević, Milan Radović, Milan Petrović, Jovica Radulović, Darko Babalj, Marinko Božović i Želimir Nešković.

- Glavni odbor je izabrao ove ljude na prijedlog mene kao v.d. predsjednika stranke. Trenutno tu imamo deset ljudi, ali će taj broj biti povećan na 15, kao što je to predviđeno Statutom SDS - kazao je Milan Miličević, vršilac dužnosti predsjednika SDS-a, dodajući da će se prilikom izbora tih pet članova voditi računa o učestvovanju žena i poštovanju principa teritorijalne zastupljenosti.

Miličević navodi da su ljudi koji su danas izabrani na Glavnom odboru SDS-a dobro poznati javnosti, iza kojih stoje iskustvo i odlični pobjednički rezultati iz sredina iz kojih dolaze.

Poručuje da će SDS u narednom periodu djelovati sa ozbiljnim sistematičnim radom na terenu gradeći infrastrukturu.

On je istakao da je Glavni odbor danas usvojio i dinamički plan aktivnosti sa rokovima u kojima će biti provedeni redovni unutarstanački izbori.

- To uključuje izbore mjesnih, općinskih i gradskih odbra i nakon toga izbore delegata za izbornu skupštinu stranke. Krajnji rok do kada to treba da uradimo je maj 2023. u kojem će biti održana izborna skupština SDS-a na kojoj će biti izabran predsjednik, Glavni odbor, a kasnije i ostali organi stranke - naveo je Miličević i dodao da će SDS uskoro formirati tim za podršku gradskim i općinskim odborima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.