open-navfaktor-logo
search
Vlast ispunila obećanje
Goražde nakon skoro četiri godine čekanja ponovo ima gradsku pijacu
Gradska pijaca u goraždanskom naselju Rasadnik, nakon skoro četiri godine, jutros je ponovo otvorena, na zadovoljstvo posebno poljoprivrednih proizvođača u ovom dijelu BiH koji su konačno dobili adekvatan prostor za plasman proizvoda.
21.10.2023. u 13:11
get url
text
pijaca goražde

Vlasništvo nad nekretninama na ovom lokalitetu preuzeo je BPK Goražde, a pijacu su nakon jučerašnjeg potpisivanja predugovora o kupovini nekretnina sa ZiratBank dd BiH, jutros otvorili predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Muradif Kanlić i premijer BPK Goražde Edin Ćulov, koji su, uz prisustvo ostalih izvršnih predstavnika i zakonodavne vlasti, dočekali prodavce i kupce.

U ovu investiciju Vlada BPK Goražde ulaže 1.130.000 KM, a realizacijom ovog projekta riješen je problem nedostatka Gradske pijace u Goraždu.

Zahvalnost Vladi BPK Goražde na razumijevanju i ispunjenom obećanju da će riješiti problem, uime poljoprivrednih proizvođača, uputio je predsjednik Udruženja poljoprivrednika Grada Goražda Munib Kazagić.

- Uradili su ono što su obećali, na čemu smo im veoma zahvalni. Ovo je veliki uspjeh koji će, smatramo, doprinijeti tome da imamo što više poljoprivrednih proizvođača koji sada imaju uvjete da svoje proizvode plasiraju na tržište - kazao je Kazagić.

Poljoprivredni proizvođači s ovog područja svoje proizvode od novembra 2019. godine bili su primorani prodavati na ulici, u neposrednoj blizini nekadašnje Gradske pijace, a nakon što je objekat zapečaćen u akciji Porezne uprave FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.