open-navfaktor-logo
search
Intervenisala i policija
Gradnja parka ispred objekta kontroverznog Banjalučanina na granici incidenta
U banjalučkom naselju Borik, ispred objekta "Kajak terasa", a za kojeg gradonačlenik Banje Luke Draško Stanivuković tvrdi da je nelegalno sagrađen, danas je počela gradnja parka, a početak ovih radova bio je na granici incidenta.
28.05.2021. u 19:32
get url
text

Na tom mjestu se okupio veliki broj građana, a pored pristalica Stanivukovića, bilo je i onih koji su se protivili ovakvim namjerama, te je intervenisala i policija.

"Kajak terasa" je u vlasništvu porodice kontroverznog banjalučkog biznismena Mile Radišića, za kojeg se tvrdi da je kum Milorada Dodika. Gradska uprava na čelu sa Stanivukovićem je utvrdila da je objekat nelegalno sagrađen, te već mjesecima traju pokušaji da se objekat sruši, ali bezuspješno.

Stanivuković je danas najavio da će zbog toga na parkingu, svega nekoliko metara od spornog objekta, sagraditi park posvećen "borbi protiv kriminala i korupcije", te je na ovo mjesto stigao i bager koji je raskopao betonsku površinu namijenjenu za parking.

- Ovaj park će biti podsjetnik na jedna nesretna vremena. Ta vremena su prošla. I ovaj parking su uzeli za svoje potrebe, a gradski je. Stojimo na svom. Drugi korak će biti velika izložba na koju ću pozvati građane, a ispititat ćemo sve njihove firme i koliko su uzeli – rekao je Stanivuković, a tvrdi i da je i restoran "Agape" u vlasništvu Gorice Dodik, kćerke Milorada Dodika, također nelegalno sagrađen.

- U utorak ćemo izdati rješenje i za rušenje "Agapea" – rekao je Stanivuković.

Poručio je da je "dosta kumova i sestrića i da moraju biti jednaki kao i svi", aludirajući da je Mile Radišić kum Milorada Dodika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.