open-navfaktor-logo
search
Politički marketing
Gradonačelnica Babić podijelila školski pribor prvačićima, na rasporedima njena fotografija
Tradicionalno, već sedmu godinu zaredom Gradska uprava Visoko i gradonačelnica Amra Babić prigodnim poklonima obradovala je učenike prvog razreda.
09.09.2020. u 10:24
get url
text

Praksa je to koju su uveli brojni načelnici i gradonačelnici širom BiH.

Ništa ne bi bilo čudno da gradonačelnica Babić, i to u nadolazećoj izbornoj kampanji, na rasporede školskih sati nije stavila svoju fotografiju uz poruku "Sretno đače prvače".

FOTO: Gradska uprava Visoko

Očiti je to primjer političkog marketinga preko djece i od budžetskog novca roditelja te iste djece koja prvi put sjedaju u školske klupe i čiji će radni sto ove godine krasiti osmijeh gradonačelnice Babić.

- Viška je bilo kakva fotografija, mogao je to biti samo grb Visokog, ali eto tako je kako je, može nam se sviđati ili ne. Mi ga nećemo koristiti - kazao nam je jedan od roditelja. 

Indikativno je da je na fotografiji riječ "prvače", kao i srce iscrtano na papiru obojeno ljubičastom bojom s obzirom na to da je poznato da je ljubičasta boja zaštitni znak aktuene gradonačelnice i njene političke opcije, te da ih već popularno zovu "ljubičanstveni". Dodajmo i to da jedan od osnovnih postulata pravopisa da se vokativ uvijek odvaja zarezom pa bi bilo lijepo da je i prva poruka đacima napisana ispravno: "Sretno, đače prvače".

Gradonačelnica Babić je poklone podijelila za 423 prvačića u šest osnovnih škola sa područja Visokog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.