open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Grbić o zabrani skupa u Banjoj Luci: Zatečen sam, policija obavijestila hotel da ne mogu služiti hranu i piće
Saša Grbić iz Gradske organizacija SDP-a u Banjoj Luci kazao je danas za Faktor da je zatečen rješenjem banjalučke policije o zabrani svečane akademije koja je planirana 25. novembra u ovom gradu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
23.11.2023. u 14:13
get url
text

Policijska uprava Banja Luka je saopćila da su zabranili "javni skup" u organizaciji Gradske organizacije SDP-a, navodeći da je skup trebalo da se održi 25. novembra početkom u 10 sati u Banjoj Luci.

Međutim, Grabić ističe da je bila najavljena svečana akademija koja je trebalo da počne u 12 sati u hotelu Marriott u Banjoj Luci.

- Obavijestili su nas iz policije da se događaj ne može održati. To je van svake pameti. Bilo je planirano da dođu i neke štićene ličnosti sa državnog i federalnog nivoa i da se održi svečana akademija kao što smo to radili i prethodne dvije godine i nije bilo nikakvih incidenata. Međutim, banjalučka policija je to ovaj put zabranila. Iz hotela smo saznali da su ih iz policije već zvali da se ne može služiti hrana i piće niti usluživati zvanice na planiranom događaju. Zatečen sam – rekao je Grbić.

VEZANI TEKST - Policija RS-a zabranila obilježavanje Dana državnosti BiH u Banjoj Luci i Mrkonjić Gradu

Policijska uprava Banja Luka je danas saopćila da je u prethodnih nekoliko dana bilo "mnogo negativnih rekacija", te da su imali operativne informacije da se građani pozivaju na masovno okupljanje u cilju sprečavanja održavanja ovog skupa, što bi moglo rezultirati ugrožavanjem ljudi i imovine.

Policijska uprava Mrkonjić Grad je, iz istih razloga, uporedo je donijela rješenje o zabrani javnog skupa koji je godinama tradicionalno organizovan u ovoj općini povodom 25. novembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.