open-navfaktor-logo
search
Radovi u Sarajevu
Haos u naselju Bare: Novi kvar na glavnom cjevovodu, poplavljen kolovoz u Alipašinoj ulici
Radovi koji izvode ekipe KJKP-a Vodovod i kanalizacija Sarajevo u centru Sarajeva ne idu po planu.
07.09.2023. u 17:02
get url
text

Naime, nakon što su radnici otklonili kvar na glavnom distributivnom cjevovodu promjera 500 mm u Alipašinoj ulici, te zatpali rupu na dubini od šest metara i pustili vodu kako bi testirali cjevovod, došlo je do pucanja iste cijevi na drugom mjestu.

FOTO: ViK

Ogromna količina vode izlila se pod pritiskom na saobraćajnicu, zbog čega je došlo do haosa u saobraćaju.

- Nakon što je izvršen popravak kvara na glavnom distributivnom cjevovodu u ulici Alipašina i puštanja vode u sistem, došlo je do novog kvara. Usljed tog kvara došlo je do izljevanja velike količine vode na saobraćajnicu. Ekipe su na terenu. Molimo građane da koriste alternativne saobraćajne pravce dok se kvar ne sanira - kazala je za Faktor glasnogovornica ViK-a Elma Hadžimejlić.

Iz ViK-a je ranije najavljeno da su za danas planirani zahtjevni i opsežni radovi na popravci kvara na glavnom distributivnom cjevovodu promjera 500 mm u ulici Alipašina.

Zbog toga je prekinuto vodosnabdijevanje u naseljima Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, te ulicama Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

- Na ovom lokalitetu već duži vremenski period bilježimo isticanje vode zbog kvara na cjevovodu a zbog izuzetno složene situacije nije se moglo odmah pristupiti popravci.

Naime, u ulici Alipašina na saobraćajnici kod autoservisa glavna vodovodna cijev nalazi se na dubini od šest metara, a dodatno situaciju usložnjava i obližnji potporni zid.

S obzirom na to da se radi o velikoj dubini i da je tlo veoma nakvašeno zbog isticanja vode neophodan je duži prekid vodosnabdijevanja kako bi se osigurali svi uvjeti da se posao završi u što kraćem vremenskom roku i da se omoguće sigurni uvjeti za rad naših uposlenika, pojasnili su ranije iz ViK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.