open-navfaktor-logo
search
Mještani uznemireni
Hurtić posjetio selo Tumare u kojem su zabilježeni napadi na povratnike: Ovo se područje mora staviti u prioritet
Moja podrška vama je neupitna. Sa ovoga mjesta pozivam istražne organe da preuzmu punu odgovornost i što prije rasvijetle nemile događaje, kazao je ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić okupljenim mještanima sela Tumare, čija je sigurnost posljednjih dana ozbiljno narušena, saopćeno je iz njegovog kabineta.
18.08.2023. u 19:37
get url
text

VEZANI TEKST - Pronađena svezana: Uhapšen muškarac za kojeg se sumnja da je napao ženu u povratničkom selu Tumare

Kako je saopćeno iz Ministarstva za ljudska prava BiH, krajem jula u tom mjestu je nestala starija žena. Dodatni nemir unio je događaj od prije dva dana, kada je suprug pronašao svoju pedesetogodišnju suprugu zavezanu u domu.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović potvrdio je okupljenim mještanima da je jedna osoba, koja se povezuje sa posljednjim dešavanjima, uhapšena na području Doboja i predata Tužilaštvu TK na daljnje postupanje.

Kazao je i kako za sada nije poznato jesu li ta dva slučaja povezana, te da će to istraga vrlo brzo pokazati.

Ministar Hurtić je kazao kako njegov dolazak u Tumare možda nije u njegovoj nadležnosti, ali da je osjećaj sigurnosti ljudsko pravo svakog čovjeka i da će uvijek biti na svakom mjestu na kojem je ona narušena.

Mještani su mu kazali da je ovo prvi slučaj ovakve vrste u ovoj mjesnoj zajednici. Poručio im je da neće dozvoliti da sigurnost bude urušena, što bi umnogome otežalo život u ovoj sredini.

Ovo se područje sada mora staviti u prioritet, kazao je Hurtić, te kako se uvjerio da je mještanima potrebna država kako bi se generalno ovdje poboljšali životni uvjeti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.