open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Gradskog odbora
Husić potvrdio za Faktor: SDA neće imati kandidata za gradonačelnika Tuzle
AUTOR: J. B.
24.05.2024. u 15:48
get url
text
Šefik Husić
Šefik Husić
Stranka demokratske akcije (SDA) na prethodnim Lokalnim izborima 2020. godine imala je zapažen rezultat, osvojivši pet mandata u Općinskom vijeću koje broji 31 vijećnika. Više je imala samo Socijaldemokratska partija, koja je osvojila osam vijećničkih mandata.
Na tim izborima SDA nije imala kandidata za gradonačelnika Tuzle, a pobijedio je Jasmin Imamović iz SDP-a, koga je zamijenio Zijad Lugavić iz iste partije, nakon pobjede na prijevremenim izborima održanim 13. februara 2023. godine.
Unutar stranaka već je počelo slaganje kandidatura za Lokalne izbore, a predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Šefik Husić za Faktor je potvrdio da ova stranka neće imati kandidata za gradonačelnika.
- U ovom momentu nismo spremni da istaknemo kandidata za gradonačelnika. Ići ćemo sa listom za Gradsko vijeće koja će sigurno biti najkvalitetnija do sada. Imat ćemo predstavnika manjina, predstavnike svih konstitutivnih naroda, velik udio mladih i žena, čak i više nego što je zakonski predviđeno. Ponudit ćemo etablirana imena u svojim stukama - rekao je Husić za Faktor.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.