open-navfaktor-logo
search
"Izborne prevare"
I Ahmetović mora u policiju: Htjeli su 1995. da nestanemo fizički kao Bošnjaci, a sada žele da nestanemo politički
Šef izbornog štaba "Moja adresa: Srebrenica" Sadik Ahmetović potvrdio je za Faktor kako je "usmeno obaviješten da ima poziv za saslušanje u Policijskoj stanici u Srebrenici u svojstvu svjedoka", u vezi s navodnim izbornim prevarama u Srebrenici.
09.12.2020. u 07:55
get url
text

VEZANI TEKST - Duraković dobio poziv da se javi u policiju: MUP RS-a želi "kidnapovati" slučaj izborne krađe od SIPA-e

- Saslušanje je zakazano u petak, 11. decembra, u Srebrenici. Navodno ima neka prijava o kojoj ništa ne znam, a u vezi s izborima u Srebrenici. U principu znam šta je, ništa drugo nego pritisak na inicijativu "Moja adresa: Srebrenica" i na Bošnjake u Srebrenici koji se kontinuirano ponavljaju – pojašnjava Ahmetović.

Poručuje da neće proći pritisci koji nikada nisu ni prestalih svih ovih godina.

- Mi smo na to naučili. Mi ćemo se nastaviti boriti, to je naša obaveza prema Srebrenici. Htjeli su 1995. da nestanemo fizički kao Bošnjaci, a sada žele da nestanemo politički. Namjere im znamo. Malo me čudi i iznenađuje muk demokratskih zemalja sa Zapada. Pričaju o negiranju genocida, a prestali su govoriti o Srebrenici. Mi ćemo nastaviti našu borbu bez obzira na pritiske. Ne bojimo se jer smo na strani civilizacije, na strani koja ne negira genocid – izričit je Ahmetović.

Na upit, može li pretpostaviti ko je prijavio navodne izborne prevare 26. novembra Policijskoj stanici Zvornik, kaže da konkretno ne zna, te da može pretpostaviti, ali ne bi želio spekulisati.

- Vidjet ćemo u petak. Oni pokušavaju ušutkati i zastrašiti svakog Bošnjaka u RS-u koji javno govori, a naša borba je potpuno čista i zakonita. Mi vjerujemo u ono što radimo – naglašava on.

VEZANI TEKST - Srebrenica: SIPA uhapsila tri osobe, oduzeti mobiteli, birački spiskovi i pištolj

Na kraju, potcrtava, kako u Srebrenici ništa nije slučajno, to što je neko 26. novembra prijavio navodne izborne prevare PS Zvornik, a što je SIPA 1. decembra uhapsila po naredbi Tužilaštva BiH trojicu SDP-ovaca u Srebrenici.

- Kao što je postojao plan 1995. godine o protjerivanju i genocidu, sada postoje planovi da nas politički nema u RS-u. Isti su autori plana, Beograd i Banja Luka – kaže Ahmetović.

Poziv da se javi u PS Srebrenica dobio je i član inicijative "Moja adresa: Srebrenica" Ćamil Duraković.

Ističe da je sve to u režiji SNSD-a.

- Postoji jasna povezanost Mladena Grujičića i Bege Bektića u svrhu izborne krađe u Srebrenici. Čudno je da su samo tri Bošnjaka osumnjičena kada se zna da su oni "radili" po srebreničkim bošnjačkim selima. U SNSD-u sada strahuju da se u potpunosti ogoli uloga aktuelnog načelnika Grujičića – naglašava Duraković i dodaje da se dogovorio s policijom da se zbog privatnih obaveza javi u stanicu u petak u 14 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.