open-navfaktor-logo
search
U roku 15 dana
Inspekcija naredila UNSA da prof. dr. Sebiji Izetbegović poništi diplomu doktora medicinskih nauka
Inspektorat prosvjetne inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, Rješenjem od 3. aprila 2023. godine, naredio je Univerzitetu u Sarajevu da u vezi sa stjecanjem diplome doktora medicinskih nauka prof. dr. Sebije Izetbegović primijeni član 77. stav I i II Zakona o visokom obrazovanju KS.
04.04.2023. u 14:13
get url
text

U skladu sa navedenim članom Zakona visokoškolska ustanova je obavezna poništiti i oglasiti nevažećom diplomu, dodatak diplomi i uvjerenje o stečenom zvanju u slučaju ako imalac diplome nije ispunio sve ispitne obaveze na studiju na način i prema postupku koji je utvrđen propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme izdavanja javne isprave, ovim zakonom i studijskim programom visokoškolske ustanove.

Rok za izvršenje donesene upravne mjere je 15 dana od dana prijema Rješenja, uz napomenu da je Univerzitet u Sarajevu dužan u roku od tri dana, nakon isteka roka za izvršenje dostaviti Inspektoratu dokaz o izvršenju Rješenja, saopćila je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.