open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade KS
Inspektori češljaju Turističku zajednicu KS, Izvještaj o radu u Tužilaštvu
Bura oko Turističke zajednice Kantona Sarajevo u posljednjih nekoliko dana se smirila, a po nalogu Vlade KS i ministra privrede Muharema Šabića u toku su kontrole, kojim će biti utvrđeno da li je bilo nepravilnosti ili ne u radu smijenjene uprave ove institucije
02.10.2018. u 14:54
get url
text

Dok Izvještaj o činjeničnom stanju sa regulatornim i poreznim pregledom u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo razmatra Tužilaštvo KS, u prostorijama Turističke zajednice naloge izvršavaju inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Potvrdio je to za Faktor novi direktor TZKS Midhat Hubijar.

- Krenulo je! Kantonalne inspekcije su već počele dolaziti po odluci Vlade KS i rade na izuzimanju dokumentacije. Čekamo još finansijsku policiju i nekoga iz MUP-a KS da preuzme ostalu dokumentaciju koja im je neophodna. Vjerovatno će u sljedećih nekoliko dana da se ostali organi vlasti uključe u priču – naveo je Hubijar, dodajući da "željno iščekuje da se pokupi i ostatak dokumentacije", koji ukazuju na brojne neregularnosti u poslovanju Turističke zajednice KS u periodu dok je predsjednik bio Nermin Muzur.  

U međuvremenu, prema njegovim riječima, uposlenici Turističke zajednice KS pripremaju se za zimsku turističku sezonu.

- Već uveliko radimo, pripremamo sve ono što je neophodno za otvorenje zimske turističke sezone. Pripremamo agresivnu kampanju u vezi sa Sarajevom i olimpijskim objektima i planinama oko Sarajeva. Vrlo malo su turisti ranije znali o tome šta sve može ponuditi Bjelašnica, Igman i druge planine. Zato sada radimo na tome i vrlo brzo ćemo imati konkretne informacije za javnost kako će to sve izgledati – kazao je Hubijar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.