open-navfaktor-logo
search
Brze kontrole
Inspektori "češljali" u Hercegovini: Zapečaćena četiri objekta, izrečeno 29.100 KM kazni
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalnog poreznog ureda Mostar obavili su 28 inspekcijskih brzih kontrola na području Mostara, Čapljine i Čitluka.
07.09.2022. u 12:20
get url
text

U obavljenim kontrolama otkriveno je pet neprijavljenih radnika, jedan obveznik koji nije imao fiskalizirani fiskalni uređaj, sedam obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i jedan objekt koji je obavljao djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja zapečaćena su četiri objekta, a u 12 slučajeva izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 29.100 KM. 

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Porezna uprava FBiH također poziva i građane, ako imaju saznanja o radu na crno, ali i drugim nepravilnostima, da prijavu mogu anonimno dostaviti putem:

- e-maila: [email protected] i [email protected],

- SMS poruke na broj mobitela 061 724 610,

- besplatnog poziva na broj 080 020 333 i

- pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku "Nepravilnosti", saopćila je Porezna uprava Federacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.