open-navfaktor-logo
search
Šemsudin Mehmedović
Inzko je pokazao šta slobodni demokratski svijet misli o fašistoidnim zločincima
Konačno! - poručio je državni zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović reagirajući na odluku visokog predstavnika Valentina Inzka kojom je nametnuo  odredbe krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici. 
23.07.2021. u 12:23
get url
text

- Odlukom visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine o zabrani negiranja genocida počinje nova politička era u Bosni i Hercegovini. Za nas u Bosni je ovo dan koji će biti ispisan u historiji naših naroda. Svi oni koji u srcu drže našu domovinu kao svoju treba da kliču od radosti!

Svi negatori genocida će sada imati pune ruke posla! Valja skidati imena škola, ulica, ordenja sa grudi onih koji su počinili zlodjela, treba staviti nove fasade preko uvredljivih murala.

Ako nismo uspjeli sebe ispoštovati to je učinio Valentin Inzko koji je imao hrabrosti na odlasku iz Bosne pokazati šta slobodni demokratski svijet zaista misli o fašistoidnim zločincima, njihovim štovateljima kao i projektima. Iza nas je jedno historijsko razdoblje koje nas treba poučiti da mržnja ne donosi ništa dobro, a sankcije koje će proizaćii iz ovog zakona će naučiti mrzitelje disciplini i civilizaciji. Danas Bosna i Hercegovina slavi! - istakao je Mehmedović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.