open-navfaktor-logo
search
Nakon puštanja na slobodu
Isak svečano dočekao Munjića i Selmanovića pred zgradom FUP-a, u njihovu čast postrojeni specijalci
U njihovu čast su postrojeni vodovi specijalne policijske jedinice i jedinice za podršku.
AUTOR: Faktor
25.04.2024. u 10:08
get url
text
FOTO: Ramo Isak/IG
Nakon što je Sud Bosne i Hercegovine odlučio o prijedlogu Tužilaštva i na slobodu pustio pripadnike Federalne uprave policije, Vahidina Munjića, v. d. direktora FUP-a, i Mustafu Selmanovića, šefa specijalne jedinice FUP-a, njih je jutros pred zgradom FUP-a svečano dočekao federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. 
U njihovu čast su postrojeni vodovi specijalne policijske jedinice i jedinice za podršku.
Podsjetimo, u Sudu BiH jučer je održano maratonsko ročište na kojem je pred sutkinjom za prethodni postupak Tatjanom Kosović razmatran prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora za 18 uhapšenih u predmetu "Black tie 2", a koji se dovode u vezu sa narkokartelom "Tito i Dino".
Kako smo ranije objavili, Tužilaštvo je zatražilo pritvor za 18 od 23 uhapšenih - Adnana Smajlovića, Sančeza Jukića, Aidu Halać, Tarika Zulovića, Harisa Behrama, Mirsada Skopaka, Maka Šemšića, Elmira Sarića, Smajila Šikala, Mustafu Selmanovića, Vahidina Munjića, Senada Kadića, Adina Ćatića, Emira Druškića, Seada Preljevića, Davora Curlu, Gordana Memiju i Edina Kačara.
Od 23 uhapšene osobe u akciji "Black Tie 2", pritvor je određen za njih troje - Adnana Smajlovića, Sančeza Jukića i Aidu Halać.
Među ostalih 15 osoba za koje je tražen pritvor, njih sedam je izašlo uz određene mjere zabrane, a to su Gordan Memija, Haris Behram, Tarik Zulović, Mirsad Skopak, Mak Šemšić, Emir Sarić i Smail Šikalo, dok za ostale nisu određene ni mjere zabrane.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.