open-navfaktor-logo
search
Problemi s okom
Ismet Nuno Arnautalić "završio" u KCUS-u, sa prijateljima na Facebooku podijelio svoje iskustvo
Ismet Nuno Arnautalić, naš poznati kompozitor, pisac, producent i jedan od osnivača legendarne grupe Indexi nedavno je zbog problema s okom boravio u bolnici.
02.08.2023. u 16:58
get url
text

Svoje iskustvo boravka na Očnoj klinici KCUS-a odlučio je podijeliti s prijateljima na Facebooku.

- Dragi FB prijatelji. Možda ste primijetili da nisam dvadesetak dana prisutan. Imao sam, a imam i sada, problema sa lijevim okom. Završio sam na KCUS-u na očnoj klinici - započeo je svoj status Arnautalić, dodavši da je na prijemnom kod njega postojala mala nervoza, jer se tu, kako je naveo, "odlučuje hoće li vas primiti ili vratiti kući".

- Kada upadnete u sistem to je dobar znak da će se vaš zdravstveni problem početi intenzivno rješavati. Očna klinika idealno mjesto da se odmorite od politike, medija, problema - nastavio je Arnautalić.

Dalje kaže kako u Odjeljenju očne klinike sve funkcioniše perfektno.

- Ljubazno medicinsko osoblje i doktori brinu o vama. Niko vas ne pita koje ste nacionalnosti, kojoj stranci pripadate, koju funkciju obavljate itd. Prvo pitanje koje ujutro čujete je: "Dobro jutro, kako ste danas". Kreće provjera vaših zdravstvenih parametara - pritisak, šećer, analiza krvi, terapija itd. Sve to ide lagano ali problem je vrijeme koje sporo teče. Dan je baš predugačak u bolnici ali liječenje treba i traži svoje vrijeme - nastavlja Arnautalić.

Dodaje kako je higijena "na zavidnom mjestu" i da se "cijeli dan brinu o tome".

- Ishrana (tri obroka) iznenađujuće dobra. Sve ukusno i dovoljno. Doktori profesionalni i u stalnom kontaktu sa pacijentina. Kompleksan je to sistem, ali funkcioniše. Svi znaju svoje obaveze i dužnosti uz obavezno poštivanje uspostavljene hijerarhije. Tako bi i država trebala da funkcioniše. Kada može u bolnici moglo bi i u državi - navodi Arnautalić.

Kako dalje piše, "u bolnici je cilj zdravlje pacijenata a u državi je interes".

- Svi vuku na svoju stranu. Jedni bi da se prave važni i kompetentni, drugi da se obogate, treći da se odvoje, četvrti da ispune obećanja koje su nekome dali bez obzira šta su u kampanji obećavali pacijentima, pardon glasačima, itd. Ima i poštenih ljudi, ali oni su izvan događanja. Niko i ne želi da ih pita za savjet. Tako dođemo u situaciju da jedan dokazano moralan čovjek i čovjek koji voli ovu zemlju kao što je Bogić Bogičević ne može da postane gradonačelnik Sarajeva. Moramo uspostaviti zajednički interes ali kako su nas skrojili to je nemoguća misija.

Skrenuh ja u politiku, a samo sam želio da uputim čestitke KCUS-u i Očnoj klinici - zaključio je Arnautalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.