open-navfaktor-logo
search
Ansambl OCAS
Ispred Pedijatrije UKC-a Tuzla: Orkestar iz Španije održao koncert za djecu koja leže u bolnici
Orkestar OCAS iz španskog grada Siero ovih dana boravi u Tuzli, a danas u na Klinici za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, održali koncert za djecu koja leže u bolnici.
28.07.2023. u 15:14
get url
text
Koncert ispred Pedijatrije
Koncert ispred Pedijatrije

- Ovo je već treći koncert u Tuzli, nakon nastupa za djecu sa smetnjama u razvoju i u Domu penzionera. Za djecu koja leže na Pedijatriji su pripremili simpatičan program - kaže Vedran Tinjić iz Udruženja "akustikUm" koje je ugostilo kolege iz Španije.

Orkestar OCAS je na humanitarnoj turneji po Bosni i Hercegovini, koja traje od 25. jula do 7. avgusta 2023. godine. U Tuzli će imati ukupno šest koncerata, a u subotu 29. jula, održat će koncert u Gradskom parku sa početkom u 19 sati.

- Mnogo nam je drago što smo u Tuzli i Bosni i Hercegovini i što imamo mogućnost da zajedno sviramo s našim prijateljima. Želimo da promoviramo špansku kulturu, svirat ćemo i sefardske i bosnaske pjesme. Želimo da upoznamo kulturu u Bosni, da širimo timski rad i jednakost - kaže Miguel Rodriguez Andreu koji putuje s Orkestrom OCAS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.