open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo TK
Istražuje se nabavka linearnog akceleratora: Obavljeni pretresi na UKC-u Tuzla i još nekim lokacijama
AUTOR: J. B.
28.05.2024. u 16:05
get url
text
UKC Tuzla
UKC Tuzla
Istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, na prijedlog Tužilaštva Tuzlanskog kantona i po naredbi Kantonalnog suda Tuzla obavili su pretres u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla i na drugim lokacijama i izuzeli relevantnu materijalnu dokumentaciju i druge predmete i dokazne materijale vezane za postupak nabavke linearnog akceleratora, CT simulatora i druge prateće opreme neophodne u postupku liječenja onkoloških pacijenata na Klinici za onkologiju i radioterapiju na UKC Tuzla, potvrđeno je iz Tužilaštva TK.
Iz Kantonalnog tužilaštva TK podsjećaju, da je ranije Ured za razmatranje žalbi prihvatio žalbu određenih dobavljača da se u tenderskoj specifikaciji za uređaje, onako kako su postavljeni, onemogućava konkurencija, odnosno da su parametri koji su postavljeni za CT simulator i linearni akcelerator takvi da ponudu zadovoljavaju samo jedan ponuđač.
- Radi se o nastavku intenzivnih provjera i istražnih radnji kojima se utvrđuje da li se tako pogoduje nekome od dobavljača. Tužilaštvo će u daljnjem radu na predmetu obaviti potrebna vještačenja, saslušati određeni broj osoba u svojstvu svjedoka i poduzeti druge potrebne istražne radnje. Niko nije uhapšen - naveo je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.
Nezvanično saznajemo i da su oduzeti mobiteli bivšem vršiocu dužnosti direktora UKC-a Tuzla Denijalu Tulumoviću, kao i pomoćniku direktora za sestrinstvo Šefiku Husiću. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.