open-navfaktor-logo
search
Stari Grad
Iza sarajevskog ViK-a ostalo blato u Škaljinom sokaku, ogorčenim stanovnicima odgovorili da je petak
Redakciji Faktora obratili su se ogorčeni stanovnici iz Škaljinog sokaka u općini Stari Grad Sarajevo požalivši se na blato koje je ostalo u ulici nakon intervencije preduzeća Vodovod i kanalizacija.
01.09.2023. u 21:18
get url
text
Škaljin sokak, blato
Škaljin sokak, blato

Kazali su nam kako su na sve načine pokušavali doći do odgovornih u preduzeću, ali da im to nije uspjelo.

- Pokušali smo kontaktirati nekoga iz ViK-a, ali nismo uspjeli nikoga dobiti iz službi koje su zadužene za to. Gospođa koja se javila na centrali rekla je: "Pa, petak". Vrijeme upućivanja poziva je bilo u 15 sati, a ViK radi do 16 sati.

Javio nam se i nadzornik radova koji je rekao da što imamo damo u novine, zovemo inspekciju i tužimo. Dokle ide bahatost javnih preduzeća da ih ne zanima da li će platiti kaznu ili da li će izaći inspekcija - navode nam stanovnici iz Škaljinog sokaka.

Dodaju kako su zvali i eko policajce.

- Pozvali smo i eko zelene jer su nam rekli da su oni zaduženi za to, ali nam je gospođa koja se javila na telefon rekla: "Pa petak je" i koga će ona sada nazvati da izađe na teren.

Da li petkom ranije prestaju sa radom sve državne institucije u Sarajevu i građani se nemaju kome obratiti? Očigledno je da svi ti radnici koji su na državnim jaslama mogu šta hoće i kako hoće te raditi koliko hoće i doći i otići kada hoće - zaključuju ogorčeni građani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.