open-navfaktor-logo
search
Lider SDA
Izetbegović se sastao sa kineskim ambasadorom: Važnost održavanja Općih izbora
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas u posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pinga.  
17.06.2022. u 18:34
get url
text

Na sastanku je razgovarano o odnosima Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine i o mogućnostima unapređenja saradnje dviju država, objavljeno je na Facebook stranici Izetbegovića. 

Zajednički je istaknuta važnost rješavanja pitanja finansiranja organizacije i održavanja Općih izbora. Izetbegović je u tom kontekstu potcrtao značaj odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, čiji je mandat propisan Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Predsjednik SDA i ambasador Kine su također ovom prilikom razgovarali i o Političkom sporazumu kojeg su u nedjelju u Briselu prihvatili članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i većina predsjednika parlamentarnih stranaka.

Iskazano je očekivanje da će Sporazum doprinijeti stabilizaciji prilika u BiH i unapređenju funkcionalnosti njenih institucija. Pažnja je također posvećena nastavku saradnje SDA i Komunističke partije Kine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.