open-navfaktor-logo
search
Državni zastupnik
Jasmin Imamović od početka mandata postavio jedno pitanje - o trotoarima oko Parlamenta BiH; odgovor stizao osam mjeseci
Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Jasmin Imamović, prema evidenciji koja je dostupna na stranici bh. Parlamenta, od početka mandata postavio je jedno zastupničko pitanje.
18.02.2024. u 18:05
get url
text

VEZANI TEKST - Deset zakona i otkazivanje sjednica koštali četiri miliona KM: Koliko je svaki parlamentarac naplatio u 2023. godini

Imamovića, koji je iz Tuzle, zanimalo je kada će biti sanirana tri trotoara u ulicama na području sarajevske Općine Centar, tačnije oni oko zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Pitanje je Imamović (SDP) postavio načelniku Općine Centar Sarajevo Srđanu Mandiću (Naša stranka).

U postavljenom pitanju nije ponudio obrazloženje za ovo svoje interesovanje, ali je odgovor u zgradu Parlamenta, koja je na području Općine Centar, iz ove općine stigao tek u srijedu, 14. februara, skoro osam mjeseci nakon postavljenog pitanja.

Tako je Imamoviću odgovoreno da su sanacija ulice Vrbanja, od spoja s ulicom Vilsonovo šetalište do parkinga Zelo, te sanacija ulice Koste Hermana do spoja s ulicom Franje Račkog, planirane u ovogodišnjem budžetu i da pri usvajanju budžeta očekuju brzu realizaciju.

Jasmin Imamović i pitanje

Pitanje Jasmina Imamovića

Odgovor Jasmin Imamović

Odgovor Općine Centar

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.