open-navfaktor-logo
search
OKRŠAJ NA TWITTERU
Je li u Našoj stranci zabranjeno reći šta misliš: Zašto su kolege napale Lejlu Brčić?
Lejla Brčić iz Naše stranke, bivša ministrica pravde u Vladi Kantona Sarajevo, kritizirala je na Twitteru svoje stranačke kolege Damira Arnauta i Mirsada Čamdžića, zastupnike u Zastupničkom domu FBiH.
18.03.2023. u 22:58
get url
text

Na prošloj sjednici Zastupničkog doma FBiH Mario Karamatić iz HSS-a na neprimjeren način je govorio o Sarajevu i Sarajlijama. Njegovo izlaganje u Parlamentu mnogi su ocijenili uvredljivim jer je govorio kako Sarajevo ne zaslužuje biti glavni grad Bosne i Hercegovine a Sarajlije je nazivao Sarajlijicama. Neki zastupnici su reagirali i kritizirali Karamatića, dok su se neki smijali, pa je tako kamera "uhvatila" Arnauta i Čamdžića kojima je to Karamatićevo izlaganje očito bilo zabavno.

VEZANI TEKST - Zastupnici u Parlamentu FBiH "zakuhali" zbog tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica

Brčić je upravo kritizirala dvojicu stranačkih kolega.

- Tuzlanka sam, Sarajevo je moj drugi grad. Prigrlilo me, pružilo prilike, volim ga. Sramno je smijuljenje kolega iz NS (Čamdžić&Arnaut) na sprdanje zastupnika HDZ, prividno sa SDA zastupnicom, a zapravo sa Sarajevom (i državom) i to nakon što kaže da Sarajevo ne treba biti glavni grad - napisala je Brčić a onda su uslijedile kritike nja njen račun.

Naime, reagirale su upravo njene stranačke kolege Dragan Mioković, koji se također vidi na snimku ali se nije smijao kao Čamdžić i Arnaut, te Amela Kuskunović, bivša zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH.

Brčić su zamjerili što javno kritizira stranačke kolege. Ispod možete vidjeti njihovu raspravu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.