open-navfaktor-logo
search
Subvencioniranje ili
Kako Vlada planira pomoći mladima u KS da riješe stambeno pitanje?
Stambeno pitanje mladih u Kantonu Sarajevo rješavat će se izgradnjom novih stanova za mlade.
02.05.2021. u 08:17
get url
text

Kazao je to u odgovoru na zastupničko pitanje ministar komunalne privrede i infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović.

- Rebalansom budžeta Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo planirat će sredstva za rješavanje stambenog pitanja mladih tako što će rješavanje subvencioniranja mladih u saradnji sa Kantonalnim stambenim fondom Sarajevo voditi kroz izgradnju novih stambenih jedinica za mlade koje će im biti dostupne pod povoljnijim cijenama kvadrata i povoljnijim kreditnim zaduženjima – navodi Hadžiahmetović.

Ističe da je stav Ministarstva da se rješenje stambenog pitanja mladih kao što je bilo dosad ne vodi kroz davanje novčane pomoći.

- Već kako smo i naveli kroz izgradnju novih stambenih jedinica za mlade te smo između ostalog i za te namjene u Programu utroška sredstava Ministarstva za poticajnu stanogradnju izdvojili iznos od 4.188.071 KM – pojašnjava ministar.

Također, navedeno je kako je Odluka o subvencioniranju stambenog rješavanja mladih u izradi.

- Tretirat će upravo novu izgradnju stanova za mlade pod povoljnijim uvjetima u smislu povoljnije cijene kvadrata kao i povoljnijih kreditnih zaduženja – zaključeno je u odgovoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.