open-navfaktor-logo
search
U Banovići Selu
Klanjana dženaza Mirsadu Kukiću, osnivaču PDA
AUTOR: J. B.
29.06.2024. u 18:10
get url
text
FOTO: J. Bojić
Dženaza Mirsadu Kukiću, osnivaču Pokreta demokratske akcije (PDA) i bivšem državnom zastupniku, klanjana je danas u Banovići Selu uz prisustvo velikog broja vjernika, a nakon toga je na mjesnom mezarju obavljen ukop.
Nešto ranije održana je i komomoracija u prepunom Radničkom domu u Banovićima.Od Kukića su se na komemoraciji dirljivim govorima oprostile njegove stranačke kolege iz PDA i radne kolege iz Rudnika mrkog uglja "Banovići", a otvorena je i knjiga žalosti.
Komemoraciji Mirsadu Kukiću održana je u Banovićima
Podsjećamo, Mirsad Kukić preminuo je jučer u 66. godini života.Tokom političke karijere Kukić je dugo bio visokopozicionirani član Stranke demokratske akcije (SDA), a obavljao je funkciju predsjednika Kantonalnog odbora te stranke u Tuzlanskom kantonu.
S te funkcije je smijenjen i iz SDA izbačen 2018. godine, nakon čega je osnovao vlastitu stranku, čiji je predsjednik bio do 2022. godine.
Rođen je u Banovićima 1958. godine. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, a magistrirao i doktorirao na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli. Od 1994. do 2001. godine bio generalni direktor Rudnika mrkog uglja "Banovići".  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.