open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Klub SDA: Fortina vlada imenovala u UO lice osuđeno za pronevjeru novca u Zavodu Pazarić
O suštini ove vlade govori činjenica da su istog dana, kada su objavili imenovanje osuđene Dupovac, smijenili uspješnu i poštenu direktoricu Sarajevogasa Nihadu Glamoč, navode iz SDA
03.10.2019. u 13:43
get url
text

Imenovanje Zarfe Dupovac na poziciju članice Upravnog odbora Sarajevo šuma predstavlja još jedan u nizu skandala vlade premijera Edina Forte, saopćio je Klub zastupnika SDA u Skupštini KS.

-Zarfa Dupovac je osuđena pred Općinskim sudom, jer je kao v. d. direktorica i šefica računovodstva u Zavodu Pazarić firmi u vlasništvu svog supruga povjerila izvođenje građevinskih radova u Zavodu, i to više puta, odobrivši više od 50.000 KM isplata. Činjenica da je Fortina vlada imenovala u UO osobu, koja je proglašena krivično odgovornom za pronevjeru novca na javnoj funkciji, ukazuje da cilj Vlade Forto-Konaković nije nikakvo dovođenje poštenih kadrova, već isključiva mržnja prema SDA - ističu u saopćenju,

Dupovac, dodaju, koja je bila kandidat HSP-DSI na izborima 2014, imenovana je sada isključivo kao stranački kadar vlade premijera Forte, koji mora odmah da objasni zašto se imenuju osuđenici u upravne odbore ustanova KS.

-O suštini ove vlade govori činjenica da su istog dana, kada su objavili imenovanje osuđene Dupovac, smijenili uspješnu i poštenu direktoricu Sarajevogasa Nihadu Glamoč, koja je ostvarila pozitivno poslovanje, i čija je jedina "krivica" bila to što ju je imenovala prethodna Vlada - zaključuju u Klubu SDA.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.